Velkommen til Drageid leirskole

Hvor sterke naturopplevelser kombineres med personlig utvikling.

Drageid og positiv personlig utvikling

Gjennom redningsarbeid og som instruktør for ekstreme friluftsaktiviteter som blant annet fjellklatring, kajakk og fridykking, ble jeg tidlig klar over hvor viktig ”tankens kraft” er.

Gjennom mange års erfaring / utdanning og med internasjonalt samarbeid har vi utviklet både en svært populær leirskole og teambuilding-kurs for voksne. Positiv personlig utvikling og klasse / arbeidsmiljø står helt sentralt. I tillegg vil vi at våre besøkende skal få øynene opp for naturen og positive fysiske aktiviteter.

Vi har utviklet et opplegg som stimulerer til positiv tenking, økt konsentrasjon, større ansvarsfølelse og å flytte grenser for hva personer tror de kan klare under trygge forhold. Vi vil at alle besøkende skal kunne pushe sine egne grenser. Dette har vi fått tilbakemeldinger om at også mange voksne gjør. Dette stimulerer selvtilliten. 

Opplegget går som en rød tråd gjennom hele leirskoleoppholdet, og gjør oppholdet for elevene enda mer vellykket.

Elevene velger selv hvor mange av de ulike spenningsaktivitetene de ønsker å prøve (fjellklatring, grotting, zipline (Norges kanskje mest spektakulære!) osv.,) De fleste synes det er spennende å prøve seg! Vi streber etter at alle skal få positive utfordringer i forhold til sitt nivå. Opplegget er grundig testet da vi har ca. 8000 gjestedøgn i året, og vi får svært positive tilbakemeldinger.

Et opphold som sent vil glemmes

PowerPoint-filen er delt i to deler, hvor del 1 inneholder litt historie og litt informasjon om vårt utviklingsprogram som har fokus på positiv personlig vekst og bilder fra dag 1 og dag 2. Del 2 inneholder bilder fra aktivitetene dag 3, dag 4 og dag 5.

Drageids 3-trinns utviklingsprogram

Trinn 1

Bevisstgjøring av tankens kraft.

Det meste vi opplever er svært farget av måten vi tenker på. Oppholdet starter med fokus på dette samtidig som elevene lærer mer om konsentrasjon og ulike konsentrasjonsøvelser.

Trinn 2

Underveis i oppholdet:

Prøve ut punkt 1 mange ganger i praksis og erfare at det faktisk går an å overvinne negative tanker som kan komme under utfordringer.

Trinn 3

Siste dagen:

Deltagerne lærer å bruke denne erfaringen til å forberede sin livskvalitet gjennom systematisk å tenke positivt, få bedre konsentrasjon og omprogrammere eventuelle negative tankemønstre.

Våre ansatte

Drageid leirskole drives av dyktige, erfarne og engasjerte ansatte. 

 

Ingolv
Ingolv er Drageid sin eier, leder og pedagogisk ansvarlig.  

 

Instruktører
Vi har flere som jobber som instruktører hos oss.  Noen er med hele uken, mens andre er her på enkelte dager eller under enkelte aktiviteter.

Her kan treffe Stig, Ove Lennart, Markus, Jan Ove, Magnar, Gregar, Tore og Frode. 

 

Kjøkkenet/renhold

 

På kjøkkenet/renhold treffer du Sylva, Anita, Kjersti og Knut.  I tillegg jobber Gregar og Christer på kjøkkenet.

 

Øvrige ansatte

 

Av øvrige ansatte har vi Knut som jobber på kontoret i tillegg til kjøkken/renhold.  Leif er altmuligmann sammen med Jan Ove. Vi har også Maciej som tar seg av oppussing og nødvendig vedlikehold.