Fasiliteter

Vi har fasiliteter og innhold som sikrer en suksessfull samling.

Opplevelser som setter spor

Natur ikon

Et fantastisk naturområde.

Bål ikon

Stor og flott aktivitetspark med en mengde ulike aktiviteter!

Leke utendørs ikon

Fasiliteter utendørs med høy standard.

Seng ikon

Over 100 sengeplasser, mange rom med eget bad.

Tallerken og bestill ikon

Sunn og næringsrik mat med tilrettelegging for spesielle dietter.

Drageidområdet

Ut mot storhavet, midt i et stort villmarksområde, men lunt og frodig, ligger Drageid - stedet for storslagne, miljøskapende aktiviteter og positiv personlig utvikling!

Drageid ligger i Osen kommune, ca. 1 time vest for Namsos og 3,5 timer nord for Trondheim. Her er det stort sett bart hele året, og våren kommer tidlig.

Skolen ble etablert i 1978, og familien Dørum tok over i 1988. Siden den gang har det utviklet seg til å bli et svært flott område med stadig nye aktivitetstilbud som leirskolen benytter seg av. Alle fasilitetene utendørs holder høy standard, og området er under stadig fornying og utvikling.

Aktivitetspark

Aktivitetsparken på inneholder en mengde aktiviteter som kan være tilgjengelige fra morgen til kveld. Ikke rart at elevene på Drageid er mye ute, også på fritiden!

En idyllisk slette
Drageid har en idyllisk slette ned mot en fin sandstrand som egner seg ypperlig til forskjellige aktiviteter som fotball, volleyball, slakk line, bålbrenning og grilling.

Kaie med akvarium
Du finner alltid noen elever på kaia. Her er det mulig å prøve fiskelykka og sette teiner etter hummer og krabbe. Fangsten puttes oppi kaias akvarium til elevenes store fascinasjon.

Fin sandstrand i lun bukt
Den fine sandstranda er blant annet svært velegnet som utgangspunkt for uerfarne roere og kajakkpadlere. Den værbeskyttede bukta er perfekt for å utvikle ro- og padleferdighetene.

Flotte klatremuligheter
Vi har flere klatrevegger av ulik vanskelighetsgrad på plassen. Vi har også en innendørs klatregamme for både buldring og sikret klatring.

Andre tilbud
– Flere store gammer som kan brukes ved dårlig vær. Blant annet en klatregamme med buldrevegg og klatrevegg.
– Bålplass ute med skikkelig utsikt utover fjorden!
– Utendørs kjøkken for koking av krabber osv.

I tillegg har aktivitetsparken zipline, rappelleringsvegg og Via Ferrata som kan bestilles til faste tider under ledelse av dyktige instruktører

Overnatting

Drageid leirskole har kapasitet på inntil 110 gjester.

Jentene får innlosjering i et anneks med bad på rommene. Guttene bor i hovedbygget og deler bad. Elevene sover sammen på 4-, 6- og ett 10-manns rom. Vi har noen enkeltrom til disposisjon for lærerne.

Hovedbygget har samlingsrom for undervisning. Noen av rommene er universelt utformet og tilkomsten i hovedetasjene kan tilpasses rullestolbrukere.

Mat

Frokost og middag serveres i hovedbygget. Det smøres matpakker under frokosten til lunsj og kveldsmat.

Dyktige kokker sørger for at alle elevene får i seg sunn og næringsrik mat slik at barna har overskudd til å delta på alle de morsomme aktivitetene.

Med lange aktive dager er det ekstra viktig at barna spiser nok og riktig mat. Skulle noen ha behov for spesielle dietter har vi lang erfaring med å tilrettelegge for dette. Det er viktig at vi får beskjed i god for å kunne tilrettelegge best mulig.

Inneområde

Vi har et oppholdsrom for samlinger opp mot over 100 personer hvor vi planlegger dagen. Og vi har flere gammer og naust som kan brukes.